Sari la conținut

Proiectul de buget mai întârzie pentru că miniștrii nu sunt gata cu reformele

Proiectul de buget pentru anul 2021 nu este finalizat încă și mai durează „un pic”, a anunțat astăzi prim-ministrul Florin Cîțu, care așteaptă de la miniștrii săi proiectele de reforme în companiile de stat pe baza cărora vor fi alocați banii de la bugetul de stat în acest an.

Bugetul pentru 2021 întârzie puţin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru: subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare din sectorul public, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. (…) Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd reforme care vin, vom forţa aceste reforme, dacă nu, prin limitele din buget, dar este anul reformelor 2021, a precizat acesta în cadrul unei declarații de presă.

Potrivit premierului, vor exista criterii de performanță în toate instituțiile de stat, dat fiind că în toate sectoarele publice se alocă foarte mulți bani. Miniștrilor le-a fost cerut un plan de reducere de cheltuieli pentru acest an, a mai spus Florin Cîțu.

Le-am cerut acest lucru, cred că acum două-trei săptămâni în şedinţa de guvern, trebuie să vină cu măsuri de reducere. Dacă nu vin, vor fi reduse limitele şi vom forţa această reformă prin buget, a declarat premierul.