Sari la conținut

UDMR e de acord cu desființarea SIIJ, cu condiția preluării atribuțiilor acesteia de către Parchetul General, nu DNA, așa cum a propus ministrul Justiției. PNL ar fi de acord

UDMR e de acord cu desființarea Secției speciale de investigare a magistraților, cu condiția ca atribuțiile acesteia să nu revină la DNA, ci să fie preluate de către un departament special din Parchetul General, conform declarațiilor liderului grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, acordate Maszol.ro.

PNL ar fi de acord cu această idee, susține Botond, deși în interiorul partidului există în prezent și o tabără care susține preluarea atribuțiilor SIIJ de către DNA. S-ar părea însă că e un „trend destul de puternic în PNL” ca acestea să fie atribuite Parchetului General, potrivit unui fost deputat liberal.

Nu s-a luat o decizie. Există un trend destul de puternic în PNL ca aceste dosare să meargă la Parchetul General, nu la DNA. PNL este favorabil desființării secției speciale. Unde se vor duce dosarele? Vom hotărî în forurile statutare ulterior, a declarat Eleonora Hărău, prezentă într-o emisiune TV.

Cel de-al treilea partener din coaliția de guvernare, USR pledează pentru acordarea competenței de investigare a magistraților către DNA, noul ministru al Justiției, Stelian Ion, anunțând la finalul anului trecut trimiterea către Consiliul Superior al al Magistraturii a unui proiect de lege pentru desființarea SIIJ care prevede acest lucru.

După avizul CSM, legea va ajunge în Parlament, unde majoritatea PNL-USR-PLUS-UDMR va fi nevoită să ia o poziție asupra proiectului promovat de ministrul Justiției.

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE, UDMR, USR-PLUS

Etichete