Sari la conținut

Jurnalist Adevărul, despre deputatul PNL Florin Roman: Apărător al OUG 13, „vorbește ca USR-iștii, dar acționează ca PSD-iștii”

Următorul Florin Iordache „altă-ntrebare” din Parlamentul României este deputatul PNL Florin Roman, „promițător succesor” al fostului ministru al Justiției din epoca Dragnea, susține jurnalistul Liviu Avram, care dezvăluie, pe fondul scandalului din jurul Autorității de Supraveghere Financiară, că liberalul a fost în realitate și un apărător al OUG 13 și al dezincriminării abuzului în serviciu, pentru care sute de mii de oameni – inclusiv apropiați de PNL – au protestat în stradă.

Potrivit jurnalistului, „Florin Roman prefigurează liberalul de tip nou: vorbește ca USR-iștii, dar acționează ca PSD-iștii”.

Dacă erați pe cale să vă fie dor de Florin Iordache, pentru că PSD nu-l mai pune pe liste, suntem în măsură să vă dăm o veste bună: Florin Iordache are un promițător succesor. Se numește Florin Roman, este de la PNL și în mod cert va figura pe liste pe un loc perfect eligibil. (…)

Îl urmăresc pe Florin Roman din februarie 2017, când am constatat cu surprindere, fiind amândoi prezenți în studioul lui Rareș Bogdan, că era un apărător al Ordonanței 13 și al dezincriminării abuzului în serviciu – dar asta doar în timpul pauzelor de publicitate. În rest, era leu, nu alta…, a scris acesta pe pagina Facebook.

Liviu Avram critică dur inițiativa legislativă a deputatului PNL prin care acesta acordă imunitate angajaților ASF – „acea instituție care a sancționat-o pe directoarea de la NN Pensii pentru că aceasta și-a avertizat din timp clienții că Guvernul Dragnea a pus gând rău Pilonului 2 de pensii”.

Florin Roman este autorul unui proiect de lege care dă imunitate penală și civilă membrilor Consiliului ASF și angajaților acestei instituții, bașca niște privilegii gen diurnă, bani de chirie și transport. Proiectul a trecut cu o viteză amețitoare prin Camera Deputaților, prin cooperarea dintre PNL și PSD.

Să nu uităm: ASF este acea instituție care a sancționat-o pe directoarea de la NN Pensii pentru că aceasta și-a avertizat din timp clienții că Guvernul Dragnea a pus gând rău Pilonului 2 de pensii, ceea ce s-a dovedit riguros exact. Membrii Consiliului ASF sunt numiți politic și vă închipuiți ce-s în stare să facă ăștia cu imunitatea pe care le-o oferă Florin Roman, a precizat jurnalistul.