Sari la conținut

PNL + UDMR = Love / Orban îi vrea pe maghiari la guvernare, Kelemen va căuta alianțe cu PNL „acolo unde se poate”

După ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că vrea să vândă Ardealul ungurilor iar UDMR a devenit, alături de PSD și ALDE, parte din „Ciuma Roșie” care trebuie să fie rasă de pe fața pământului, PNL îi face ochi dulci Uniunii Maghiarilor, care-i trimite înapoi bezele.

Liderul liberal Ludovic Orban a spus clar și răspicat că viitorii parteneri de guvernare pe care și-i dorește sunt PMP și UDMR. Atât. Nu USR-ul cu care are alianțe la locale, nu alt partid. Iar în caz că cele trei formațiuni politice nu vor face majoritate, liberalii se mai gândesc, a adăugat premierul:

Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri, a spus Orban la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”.

Reacția UDMR nu s-a lăsat mult așteptată, Kelemen Hunor susținând că formațiunea politică pe care o conduce va căuta alianțe împreună cu PNL „acolo unde se poate” după alegerile locale.

După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte şi priorităţi foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziţie. Fără proiecte, fără prioritizarea acestor proiecte, fără stabilitate politică, fără solidaritate şi fără dialog va fi greu şi, din acest punct de vedere, discutând cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalţi colegi din PNL, mi-am dat seama că în această perioadă nu avem încotro decât să căutăm împreună în anii care urmează o ieşire din această criză, a declarat Kelemen, prezent la aceeași reuniune PPE.