Sari la conținut

Ludovic Orban, optimist: PNL are „9-10 procente” în fața PSD

Obiectivul PNL este câștigarea alegerilor locale și parlamentare, a declarat optimist premierul Ludovic Orban, care susține că liberalii au „9-10 procente” în fața social democraților.

Noi avem în acest sfârşit de an, în 27 septembrie, alegeri locale generale şi pe data de 6 decembrie am convocat alegeri parlamentare. Obiectivul nostru este să câştigăm şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. În momentul de faţă, sondajele ne indică, chiar şi sondajele făcute de socialişti – sondajele mincinoase – pe primul loc la o distanţă, în sondajele lor, de cel puţin 6 procente, în realitate suntem în momentul de faţă cu un avans de 9-10 procente în faţa socialiştilor, a declarat premierul în cadrul reuniunii președinției Grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei”.

PNL își dorește ca parteneri în viitorii ani de guvernare două partide: PMP și UDMR, a mai precizat prim-ministrul, menționând și că, în cazul în care nu vor avea astfel majoritate, vor încerca să identifice și alți posibili parteneri.

Ca şi parteneri pentru guvernare, în primul rând ne dorim să fim parteneri cu celelalte formaţiuni politice din România care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP şi UDMR. Dacă nu va fi suficientă majoritatea dintre cele trei formaţiuni, în niciun caz nu vom face guvern cu foştii comunişti, actualii socialişti, şi vom încerca să identificăm alţi posibili parteneri, a adăugat Ludovic Orban.