Sari la conținut

Moțiunea de cenzură, depusă de PSD „cam în bătaie de joc”, susține președintele Klaus Iohannis

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban în sesiune extraordinară e „cam în bătaie de joc din partea PSD-ului”, susține președintele Klaus Iohannis, care subliniază că nici nu vrea ca această moțiune să treacă și nici nu crede că social-democrații își doresc să preia guvernarea.

Această moțiune de cenzură este prima de la Revoluție încoace care se depune într-o sesiune extraordinară – cam în bătaie de joc din partea PSD-ului – și da, este foarte adevărat că eu nu îmi doresc să treacă această moțiune. (…) Nu cred că PSD își imaginează sau își dorește să preia guvernare. Eu cred că PSD-ul dorește pur și simplu să arunce țara în aer și ăsta mi se pare un lucru grav, a declarat astăzi președintele.

Actul care poate dărâma Guvernul lui Ludovic Orban este o inițiativă „total neavenită”, adaugă președintele, care-i acuză de cinism pe social-democrași.

Sper să fie suficientă înțelepciune în Parlament ca să nu treacă această moțiune de cenzură – este una total neavenită, izvorâtă din cinismul PSD-ist și cred că românii își dau seama că aici avem de-a face cu o moțiune populist-electoralistă total neavenită și pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu, a completat președintele Iohannis.