Sari la conținut

Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei: „Este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi că intră în cursa pentru Primăria Capitalei, susținând că experiența acumulată ca prim-ministru și ca președinte al Senatului e extrem de utilă pentru a avea și a clădi o strategie și o viziune pentru București. Potrivit liderului ALDE, decizia candidaturii sale a fost luată pe baza responsabilității și a obligației sale față de electoratul liberal și față de organizațiile ALDE din țară.

Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. (…) În primul rând, am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. (…)

Nicușor Dan care participă la cursa pentru Primăria orașului București n-are un profil liberal – faptul că este susținut de PNL e cu totul altceva, ca să nu mai vorbesc de faptul că planează semne serioase de întrebare asupra profilului liberal al PNL-ului (…) Celălalt candidat important, Gabriela Firea, social-democrat.

Bucureștiul, de 30 de ani, are un electorat liberal și eu cred că acest electorat liberal are nevoie de o reprezentare pe măsură, adică un candidat cu adevărat liberal. Sunt de 30 de ani liberal și cred că în momentul de față, având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă (…) nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei conferințe de presă.

Organizațiile vor avea autonomie de decizie în privința alegerilor locale. 10-12 organizații vor merge pe liste comune din PSD, trei pătrimi dintre organizațiile ALDE urmând să meargă pe liste individuale, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.