Sari la conținut

Traian Băsescu, spre cel de-al treilea mandat la Primăria Capitalei

PMP ia în calcul să meargă pe cont propriul în alegerile locale cu Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei și candidați la toate sectoarele, dacă PNL, USR PLUS și PMP nu vor sprijini candidați comuni, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

Noi am propus să se creeze o alianţă în jurul domnului Nicuşor Dan, o alianţă de dreapta pe Bucureşti, acest lucru însemnând candidat comun la Primăria Generală, listă comună la Consiliul General, candidaţi comuni la primăriile de sector şi liste la Consiliile locale. (…) În caz contrar, dacă nu se va realiza acest proiect, singurul de altfel realist şi care poate da o nouă faţă Bucureştiului, PMP ia în calcul să meargă pe cont propriu la toate primăriile şi, de asemenea, la Primăria Capitalei, să revină la cel de-al treilea mandat domnul preşedinte Băsescu, a declarat acesta pentru Agerpres.

Decizia încă nu este luată, dar PMP așteaptă decizia PNL și USR PLUS pentru a anunța o hotărâre, a precizat Tomac, adăugând că partidul său vrea „în mod obligatoriu” un candidat la Primăria unui sector din Capitală.

În mod obligatoriu, ne-am dori un sector unde să venim cu un candidat care să câştige. Avem candidaţi buni pentru toate sectoarele. Cred că o candidatură care poate cuceri Primăria Sectorului 2 este domnul Paleologu, de asemenea un candidat redutabil pentru Primăria Sectorului 4 este Ştefănel Dan Marin. În mod sigur, în jurul lui Mihai Neamţu, la Sectorul 3, putem să-i creăm probleme reale proaspătului fugar de la PSD, Negoiţă. Ştefan Florescu şi singur are şanse să-l bată pe Mutu la Sectorul 6 şi, dacă USR-ul ar fi dorit să facă un gest de nobleţe, sunt convins că Ioana Constantin, colega noastră, la Sectorul 1 îl poate învinge pe domnul Tudorache într-o alianţă unită. De asemenea, la Sectorul 5, senatorul Iliescu este cunoscut de 20 de ani în acest sector, a adăugat președintele PMP.

Reamintim că Traian Băsescu declara la începutul acestei săptămâni că PMP își va încerca norocul în alegerile locale dacă o alianță PNL-USR PLUS-PMP nu se concretizează.

Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, categoric nu voi lăsa partidul să rămână în derivă pentru că noi am fost cei care au iniţiat ideea ca Nicuşor Dan să fie candidatul unic. Acum aflăm că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa, a declarat fostul președinte pentru Digi24.