Sari la conținut

Zilele Guvernului Orban, numărate? PSD va depune moțiune de cenzură în august

În luna august PSD va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, a anunțat astăzi liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, criticând virulent declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a susținut că PSD este vinovat de amploarea pandemiei COVID-19 în România.

Disperarea cu care (Klaus Iohannis, n.r.) atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau opoziție; de aceea am hotărât azi depunerea unei moțiuni de cenzură în august, a declarat Marcel Ciolacu la finalul ședinței CExN PSD, precizând că își asumă depunerea și adoptarea acesteia.

Reamintim că, în cursul acestei zile, președintele Klaus Iohannis a atacat frontal PSD, acuzându-i pe social-democrați că au creat criza sanitară COVID-19 pentru a critica Guvernul:

PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul, a declarat președintele.