Sari la conținut

Ce s-a ales de Referendumul pentru Justiție al președintelui? Nimic pentru români, totul pentru Klaus Iohannis și PNL

A trecut mai bine de un an de când românii, chemați la urne și la arme de Klaus Iohannis, au votat la Referendum împotriva a ceea ce președintele în funcție a numit asaltul partidului de guvernare la Justiție.

Astăzi, aflăm că aceeași Justiție în care nu s-a schimbat nimic în afară de conducere și de oamenii numiți de Iohannis-PNL e bine mersi. Asta deși atât președintele, cât și liberalii au uitat de Referendum și de promisiunile care le-au pus pe tavă Guvernul și Președinția:

  1. Secția Specială de anchetare a magistraților nu poate fi desființată de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, pentru că acesta nu are instrumente din cauza Referendumului.
  2. Dosarul 10 august a fost clasat din cauza celor numiți de președinte la Ministerul Public cu aviz negativ de la CSM: Gabriela Scutea și Giorgiana Hossu.

Practic, singurii care au avut de câștigat din Referendumul pentru Justiție sunt liberalii și Klaus Iohannis. Primii au obținut guvernarea, iar președintele, un nou mandat.

Ultimul cui înfipt în sicriul în care Iohannis &co au îngropat inițiativele de „eliberare” a Justiției a venit chiar de la președinte, care a declarat la Bruxelles că „pentru România, statul de drept nu e o problemă. În România, tema statului de drept a fost rezolvată pozitiv prin Referendumul de anul trecut şi prin schimbările politice care au fost făcute”.

Dat fiind că Referendumul a rezolvat fix nimic, înțelegem că venirea la guvernare a liberalilor și noul mandat al lui Klaus Iohannis garantează statul de drept? În curând vom auzi și noi, la fel ca francezii înainte să cunoască democrația: STATUL SUNT EU.