Sari la conținut

O asociație de procurori cere capetele procurorului general, al procurorului-șef DIICOT și al ministrului Justiției

Asociația profesională a procurorilor „Inițiativa Pentru Justiție” cere, la un an de la tragedia Caracal, demisiile procurorului general Gabriela Scutea, a procurorului-șef DIICOT Giorgiana Hosu și pe cea a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în urma eșecului acestora în domeniul combaterii traficului de persoane.

Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie”, militând constant pentru apărarea valorilor statului de drept, solicită public ministrului justiţiei, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procurorului-şef al DIICOT să îşi asume eşecul managerial în domeniul combaterii traficului de persoane şi consecinţele catastrofale ale acestuia şi să îşi depună demisiile! transmit reprezentanții Asociației „Iniţiativa pentru Justiţie” în cadrul unui comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, nu se observă vreo îmbunătățire semnificativă a capacității operative a organelor cu atribuții în domeniul siguranței și ordinii publice și luptei împotriva criminalității, în special împotriva criminalității organizate, nici la un an de când au avut loc evenimentele de la Caracal.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura