Sari la conținut

„În 2016 eram pregătiți să intrăm în administrația publică locală. Acum suntem pregătiți să o conducem” – Ana Ciceală, candidat USR-PLUS la Primăria Sectorului 3

Alianța USR-PLUS și-a prezentat ieri candidații la primăriile celor 6 sectoare ale Bucureștiului, într-un eveniment-fulger în care toți cei care vor intra în cursa electorală pentru Capitală în această toamnă din partea Alianței au vorbit pe scurt despre programul lor.

După ce și-a început discursul cu un atac la adresa actualului primar și la edilul Capitalei, Ana Ciceală a explicat că obiectivul său este de a „schimba în bine Bucureștiul”. Vrea să construiască păduri urbane, să planteze 200.000 de arbori în Sectorul 3, să investească în sănătatea publică și în educație și să curețe sectorul.

Redăm mai jos declarația lui Ana Ciceală de la evenimentul de lansare a candidaturii sale la Primăria Sectorului 3 din Capitală:

Lupt alături de sute de mii de bucureșteni ca să scăpăm Sectorul 3 de PSD. Robert Negoiță e clona perfectă a Gabrielei Firea: amândoi au avut bugete colosale pe mână în ultimii ani și i-au rispit: au risipit banii bucureștenilor. Și unul și celălalt au înființat companii municipale și companii locale. Companii care nu sunt decât perdele care nu fac decât să ascundă afaceri oculte și sinecuri pentru prietenii din PSD ai lui Robert Negoiță. Amândoi fac același lucru de 4, respectiv 8 ani: risipesc banii bucureștenilor pe proiecte inutile. În administrația PSD din Sectorul 3 în ultimii ani s-au betonat, s-au pavelat zeci de ha de spațiu verde și s-au îngropat la propriu suprafețe de parc, inclusiv în ce privește mobilierul urban. Acestea sunt rezultatele după 8 ani de administrație PSD: în sectorul 3 se lucrează scump, prost și foarte puțin. E vremea ca Robert Negoiță să achite nota de plată și să plece acasă împreună cu administrațiile PSD din tot Bucureștiul.

Candidez la Sectorul 3 din partea Alianței USR-PLUS și, alături de colegii mei, vom schimba în bine Bucureștiul. Voi fi primarul care, pentru prima dată după 1989, va construi păduri urbane în Sectorul 3. Vreau să amenajez 3 astfel de păduri urbane, în Titan, în Dudești și în Vitan. Vom planta 200.000 de arbori în Sectorul 3, parte a proiectului de plantare a 1 milion de arbori în tot Bucureștiul, proiect înființat și depus împreună cu colegii mei la Capitală. Pentru S3 voi acorda o atenție specială pentru sănătatea publică. Vreau să amenajez, să modernizez și să consolidez, acolo unde este nevoie, policlinicile de sector, Titan și Vitan. De asemenea, vreau să înființez centre permanente de sănătate publică cu progrm și în timpul nopții, astfel încât și cetățenii care până la urmă au nevoie de atenție medicală de urgență în timpul nopții să o poată folosi.

Pentru copiii noștri voi investi cu cap în Sectorul 3. Voi construi grădinițe și creșe, fiindcă este nevoie de ele în Sectorul 3, sunt absolut insuficiente. De asemenea, siguranța copiilor noștri trebuie să fie o prioritate: voi face ca Poliția Locală să lucreze și să păzească școlile, grădinițele și creșele din Sectorul 3, 24 din 24, 7 zile pe săptămână. Când voi ajunge la Primăria Sectorului 3, voi face prima dată un audit, fiindcă este nevoie să punem capăt risipei și modului în care sunt cheltuiți banii acolo. Unul din primele lucruri pe care le voi face va fi să curăț sectorul, fiindcă problema mare pe care o avem acolo este problema salubrizării. Trebuie să colectăm și trebuie să separăm gunoaiele și acest lucru nu s-a făcut în actualul mandatul lui Robert Negoiță.

Acestea sunt câteva, pe scurt, din proiectele pe care le voi duce la îndeplinire, alături de colegii mei, în viitorul mandat de primar al Sectorului 3 din partea Alianței USR-PLUS. Voi face asta alături de colegii mei, consilieri locali, are au și experiență de administrație locală, au și experiență din mediul privat. Eu însămi, pe lângă implicarea mea în problemele civice ale Bucureștiului, am în spate 4 ani de activitate în Consiliul General. Am reușit să o opresc pe Gabriela Firea din drumul pentru înființarea Primăriei paralele și voi reuși să-l opresc și pe Robert Negoiță din drumul său spre un viitor mandat. (…) Tuturor bucureștenilor vreau să le spun: în 2016 eram pregătiți să intrăm în administrația publică locală. Acum suntem pregătiți să o conducem.