Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre intenția PSD de a dărâma Guvernul: „Dovadă de maximă iresponsabilitate”

Intenția PSD de a depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost aspru criticată astăzi de președintele Klaus Iohannis, care i-a acuzat pe social-democrați că au ca prioritate „dărâmarea Guvernului”, în timp ce executivul încearcă să treacă România prin criza sanitară și economică generată de pandemia de coronavirus.

(…) în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate, a declarat astăzi Klaus Iohannis.

Președintele a continuat apoi atacul la PSD despre care susține că este preocupat „doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor.”

O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție. România, dragii mei, nu mai poate rămâne blocată în trecut. România are nevoie de resetare și de reconstrucție, a adăugat președintele.