Sari la conținut

PSD: Guvernul scoate la vânzare Hidroelectrica

Guvernul lui Ludovic Orban a demarat procedura de privatizare a Hidroelectrica în plină criză, acuză PSD prin vocea purtătorului de cuvânt al social-democraților, Lucian Romașcanu. Potrivit acestuia, PSD a depus la Senat o lege care interzice vânzarea participațiilor statului în timp de criză, care va fi „cât de curând” supusă votului în plenul Camerei superioare a Parlamentului.

Există demarată deja procedura pentru privatizarea Hidroelectrica – Guvernul a selectat consultantul care va scoate compania la mezat pe Bursă. Este o companie care aduce profituri uriașe în fiecare an. Într-adevăr există un plan strategic mai vechi care prevede inclusiv privatizarea Hidroelectrica. Dar sub nicio formă acest lucru nu trebuie făcut în criză, când speculanții sunt peste tot, iar prețurile sunt jos, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că doar în urmă cu două zile, Hidroelectrica a anunțat că a semnat contractul pentru achiziţia de servicii de consultanţă şi asistenţă juridică în vederea listării cu Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei. 10% din acțiunile societății Hidroelectrica, lider în producţia de energie electrică din Romania, urmează să fie listate la bursă conform HG 1066 din 2013.

*Foto: captură video Facebook PSD