Sari la conținut

Ministrul Economiei propune bonus pentru companiile care angajează salariați și îi păstrează 6 luni

Una dintre măsurile de relansare a economiei după epidemie este acordarea unui bonus companiilor care angajează salariați și îi păstrează timp de 6 luni, a declarat astăzi ministul Economiei, Virgil Popescu, precizând că în următoarele săptămâni va fi făcut public pachetul propus de Guvern pentru stimularea economică.

Dacă am da un bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin șase luni de zile, atunci aş vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip. (…) Sigur că bugetul de stat are capacitatea să ofere şi bonusuri, pentru că trebuie repornită economia. Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, şi o să vedeţi şi în următoarele săptămâni măsurile de relansare, a declarat ministrul pentru un post TV.

Executivul lucrează și la o schemă de sprijin pentru companiile mari după lansarea IMM Invest, a adăugat Popescu.

Într-o săptămână, două, o să vedeți pachetul de relansare, dacă nu chiar săptămâna viitoare. Lucrăm la o schemă de sprijin și pentru companiile mari, pentru că pentru IMM-uri avem o schemă de sprijin. O să lucrăm și pentru companiile mari, a completat ministrul Economiei.