Sari la conținut

Guvernul lucrează la pachetul de măsuri pentru repornirea economiei, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan

Executivul condus de Ludovic Orban lucrează la pachetul de măsuri pentru repornirea economiei, potrivit vicepremierului Raluca Turcan, care a precizat, la o zi după prezentarea primelor date privind rectificarea bugetară, că cele mai importante modificări au fost făcute la Ministerul Sănătății, al Muncii și în ce privește sprijinul acordat IMM-urilor.

Am suplimentat în mod special bugetele ministerelor Sănătății și Muncii și am alocat bani pentru măsurile de încurajare a mediului de afaceri. De asemenea, bugetul destinat investițiilor va permite continuarea lucrărilor de infrastructură demarate. Deja lucrăm la al doilea pachet de măsuri, pentru repornirea economiei, care va fi lansat după perioada stării de urgență, a scris aceasta pe pagina Facebook.

Astfel, bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei, cel al Ministerului Muncii va fi suplimentat cu 8,1 miliarde lei, în timp ce pentru IMM-uri vor fi acordate 200 de milioane de lei.

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei, pentru programe de sănătate, achiziții în regim de urgență a echipamentelor și materialelor sanitare necesare, dar și pentru suplimentarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate;

Bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat cu 8,1 miliarde lei, pentru plata șomajului tehnic și pentru echilibrarea bugetelor asigurărilor sociale de stat și al asigurărilor pentru șomaj. Există deja 562.000 de cereri depuse pentru șomaj tehnic, iar la acestea se adaugă alte 74.000 solicitări similare ale persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau a altor profesioniști;

Pentru susținerea schemei de ajutor de stat pentru IMM, bugetul Ministerului Finanțelor Publice va fi suplimentat cu 200 milioane lei, iar peste 3 miliarde de lei vor trece în Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, a adăugat vicepremierul.