Sari la conținut

Economia românească, declin între 30%-40%, spune ministrul Economiei

Economia românească a scăzut cu 30%-40%, susține ministrul Economiei, Virgil Popescu, ce afirmă că încă nu se știe dacă ne-am oprit din declin. În momentul în care epidemia de coronavirus va intra pe o pantă descendentă însă, vor fi propuse măsurile de relansare economică, a adăugat acesta.

A scăzut practic economia, putem să spunem că are o contracţie deja între 30% şi 40% şi încă nu ştiu dacă am ajuns, după estimările mele cel puţin. În perioada imediat după Paşte am ajunge la vârful epidemiei, după care am putea vorbi de o pantă descendentă a acestei crize, pantă descendentă în care vrem să avem deja măsurile pregătite pentru relansarea economiei, a declarat Virgil Popescu pentru Radio România Actualități.

În paralel însă, industria auto își revine, adaugă ministrul, precizând totuși că există și domenii „lovite”:

Uşor-uşor, industria auto se pare că îşi revine. Este un lucru îmbucurător. Am primit semnale şi din teritoriu, de la industria auto de pe orizontală, de la componente, că se iau în calcul scenarii de pornire. (…) în continuare avem domenii care sunt lovite: industria serviciilor, a precizat ministrul.

*Foto: facebook.com/VirgilDPopescu