Sari la conținut

Legea privind închisoarea la domiciliu, inițiată de liberalii Cîțu, Vela, Predoiu, Gorghiu + Presadă de la USR

Adevărul pe care nici PNL, nici USR nu vor să-l spună: proiectul de lege care prevede executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea pentru condamnații cu sentințe mai mici de 7 ani a fost inițiat de mai mulți liberali, între care trei miniștri din actualul guvern, împreună cu un senator USR:

Pe infamul act normativ, condamnat la unison de liderii PNL și USR, și-au pus semnătura ministrul PNL al Justiției Cătălin Predoiu, ministrul PNL de Interne Marcel Vela, ministrul PNL de Finanțe Florin Cîțu și senatorul PNL Alina Gorghiu; din partea USR, a semnat senatoarea Florina Presadă.

senat.ro

Deși proiectul de lege a trecut de Senat cu vot majoritar, bineînțeles cu susținerea senatorilor PNL și a celor din USR, atât Ludovic Orban, cât și Dan Barna au încercat să își delimiteze partidele de actul normativ după criticile apărute în spațiul public din partea propriilor votanți.

Dan Barna le-a spus acestora că votul din Senat a fost o eroare, fără să dea vreo altă explicație și fără să menționeze că unul dintre senatorii săi a fost chiar inițiator al proiectului. Ludovic Orban a mers și mai departe: prim-ministrul a afirmat că actul normativ este „o aberație” și că Alina Gorghiu s-a autodescalificat prin susținerea acestuia, trântind o ditamai minciuna și spunând că legea a fost inițiată „de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL”.

Să înțelegem, domnule Orban, că și cei mai puternici miniștri din guvernul dumneavoastră s-au autodescalificat? Sau încă nu ați aflat că și ei au semnat proiectul de lege care scoate „gulerele albe” din închisoare? Să înțelegem, domnule Barna, că ați „clarificat” pentru susținătorii dumneavoastră această temă printr-o minciună grosolană, ca să reveniți la „prioritățile reale din aceste zile”?

Criza în care ne afundăm nu poate ascunde adevărul: ați mințit în față fix oamenii care au ieșit pentru voi în stradă după OUG 13 (care, a propos, este apă de ploaie pe lângă ce voiați să faceți voi acum).

Domnule Orban, domnule Barna, tocmai v-ați autodescalificat din următoarele alegeri.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura