Sari la conținut

Klaus Iohannis vrea bonus lunar de 500 € pentru medicii care lucrează cu pacienții de COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a cerut astăzi ca medicii care lucrează cu pacienții afectați de COVID-19 să primească un bonus de 500 €. Acesta a solicitat Executivului să identifice fonduri europene pentru a acorda acest beneficiu personalului medical, precizând că are deja promisiuni că în foarte scurt timp Guvernul va veni cu soluții.

Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. (…) Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete, a spus Klaus Iohannis în cadrul videoconferinței susținute pentru discutarea situației de la spitalul Suceava, puternic afectat de epidemie.