Sari la conținut

ZERO Concedieri, strategia economică a Guvernului propusă de PSD

Decretarea stării de urgență ar fi trebuit însoțită imediat de măsuri economice, afirmă Marcel Ciolacu, susținând că, în lipsa acestora, efectele asupra mediului de afaceri din România sunt devastatoare.

În doar 3 zile de la decretarea stării de urgență, doi dintre principalii contributori la bugetul țării au anunțat închiderea porților. Industria auto a fost pusă pe butuci, mii de angajați vor pleca în șomaj tehnic și este doar începutul, a declarat Ciolacu, subliniind că „abia astăzi” Guvernul face ședință, deși mediul privat cere de două săptămâni măsuri de sprijin.

Președintele PSD adaugă totodată faptul că partidul pe care-l conduce a propus încă de săptămâna trecută un plan de măsuri sociale economice, făcând referire și la modul în care alte state europene au conceput planuri de susținere a economiilor proprii în contextul crizei generate de coronavirus.

Strategia Guvernului trebuie să fie ca obiectiv ZERO concedieri. Acum, nu mai târziu. Acum trebuie luate măsuri ferme și adaptate fiecărui sector în parte. Orice întârziere sau lipsă de acțiune a guvernului va afecta românii (…) Dacă acum guvernul nu va lua măsuri, vom avea un dezastru financiar. Noi nu vom permite așa ceva, a precizat Marcel Ciolacu.