Sari la conținut

Marcel Ciolacu: Dacă s-ar fi luat act de propunerea făcută de PSD și ProRomânia, în acest moment nu am mai fi avut criză

PSD îl acuză pe președintele Klaus Iohannis, ca și pe liberali, că vor să continue criza politică în care se află România, din cauza respingerii, de către aceștia, a posibilității de a accepta un guvern de uniune națională, a declarat președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, la finalizarea consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Am venit la consultări în spiritul și litera Constituției. De data aceasta, am luat doar act de dorința președintelui și a PNL de a prelungi această criză. Data trecută am venit cu o soluție concretă de a opri criza politică. Astăzi ne-am exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialiști în integralitatea sa sau un guvern de uniune națională.

Ținând cont că președintele României s-a antepronunțat asupra unui guvern de uniune națională, dar și de o propunere de prim-ministru din partea PSD, am înștiințat președintele că n-am avut de gând, cum n-am avut de gând nici prima oară, să venim cu o propunere de prim-ministru al PSD, nici măcar în componența Guvernului să fie membri ai PSD sau membri ProRomânia, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, „dacă s-ar fi luat act de propunerea și majoritatea parlamentară făcută de PSD și ProRomânia, în acest moment nu am mai fi avut criză”.