Sari la conținut

Orban către miniștri, despre audierile din Parlament: „Nu trebuie să vă pese de votul efectiv”

Pare că, sub acoperirea disprețului față de PSD, Ludovic Orban este determinat să treacă cu bocancii peste voința Parlamentului: premierul desemnat le-a transmis miniștrilor săi vechi și noi, care urmează să se prezinte în Parlament pentru audieri în vederea formării unui nou Guvern, să nu le pese de votul pe care-l vor primi.

Vreau să vă readuc aminte că săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, sunt programate audierile în comisii. (…) Aici, vreau să fiţi la înălţime, avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste şi rău intenţionate ale PSD timp de 3 ani de zile.

Avem cu ce ne prezenta în faţa comisiilor, nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori. Acolo important e – audierile vor fi publice – să arătaţi foarte clar ce aţi găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat ce am putut repara şi, mai ales, care e viziunea noastră şi soluţiile pentru rezolvarea fiecărei probleme”, a declarat Orban în deschiderea primei şedinţe de guvern organizate după demiterea Executivului.

Premierul demis de Parlament și redesemnat de președintele Klaus Iohannis afirmă că „avem toate motivele să fim mândri de ce am făcut” și că nu trebuie să accepte lecții de la predecesorii social democrați, despre care afirmă că „trebuie puși la punct”.

Reamintim că Ludovic Orban se va prezenta în parlament pentru votul de reînvestire cu aceeași echipă care a format Executivul demis. Miniștrii vor fi audiați pe 17, 18 și 19 februarie, în timp ce votul în plen va fi acordat pe data de 24 februarie.

Deși parlamentarii liberali vor participa la ședința de plen destinată reînvestirii noului Guvern, aceștia nu vor vota: scopul lor este ca Executivul propus, deși lăudabil în opinia lui Ludovic Orban, să fie respins la vot.