Sari la conținut

Ciolacu merge la Cotroceni de mână cu Ponta. Posibil și cu Tăriceanu

PSD și ProRomânia lasă armele jos în vederea formării unui nou Guvern – ca dovadă, cele două partide vor merge împreună la consultările de la Cotroceni cu o propunere comună de premier: Remus Pricopie.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a anunțat astăzi, în cadrul unei emisiuni TV, că cele două partide au început deja să lucreze la un proiect politic și, dacă premierul propus va fi acceptat de președintele Klaus Iohannis, PSD și ProRomânia vor lucra la un program de guvernare:

Categoric împreună cu Victor Ponta (PSD merge la consultările de la Cotroceni, n.r.). Am început să lucrăm la un proiect politic (…) Dacă e desemnat Pricopie, lucrăm împreună la programul de guvernare, a declarat Marcel Ciolacu pentru România9.

La rândul său, Victor Ponta susține că PSD și ProRomânia sunt în situația din 2009, când președintele acelei vremi, Traian Băsescu, l-a respins pe Klaus Iohannis pentru postul de premier, deși acesta era susținut de o majoritate parlamentară. Liderul ProRomânia a dat de înțeles că Remus Pricopie are în spate acum o majoritate posibil formată și cu ALDE:

Noi retrăim acum momentul 2009, când a picat, prin moțiune de cenzură, guvernul Emil Boc. Majoritatea care l-a dat jos a mers la Traian Băsescu și a propus un premier – Klaus Iohannis – și domnul Băsescu a zis „Nu mă interesează majoritatea voastră, eu nu-l pun pe Iohannis”.

Am avut o criză politică ce a durat aproape 4 luni, s-a ajuns din nou la guvernul Boc și cele 4 luni au costat enorm de mult (…) Domnul Ciolacu a fost de acord cu propunerea mea, a propus un om pe care-l respect, Remus Pricopie (…), împreună suntem: PSD are 202 parlamentari, ProRomânia are 25. Am discutat și cu domnul Tăriceanu azi, care n-a spus nici da, nici nu. În momentul în care mergem la Cotroceni cu o propunere de candidat de premier căruia nu ai ce să-i reproșezi cu 240-250 de voturi, suntem exact în situația din 2009.

Sper ca domnul Iohannis să nu-i facă lui Remus Pricopie ce i-a făcut Traian Băsescu lui Klaus Iohannis, a afirmat Victor Ponta.