Sari la conținut

Călin Popescu Tăriceanu, apel către președinții Camerelor: Aveți datoria să apărați Parlamentul

În ședința de plen în care se votează astăzi moțiunea de cenzură înaintată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la președinții Senatului și Camerei Deputaților să apere Parlamentul.

Liderul ALDE s-a declarat bulversat de adoptarea, de către Guvernul Orban în ședința de ieri, a 25 de Ordonanțe de Urgență, despre care spune că sunt o sfidare la adresa Parlamentului.

(…) pe mine m-a bulversat (…) căruța de OUG pe care le-a dat Guvernul, într-o modalitate care este cel puțin o provocare, dacă nu chiar o sfidare la adreaa Parlamentului.

Acest gen de a guverna nu poate rămâne nesancționat pentru sănătatea democrației și soliditatea instituțiilor statului sau, cum s-a mai spus în ultima vreme în mod aproape obsesiv, pentru respectul pentru statul de drept.

Cer celor doi președinți ai Camerelor să sesizeze CCR. Aveți datoria să apărați Parlamentul. (…) vă rog să nu ezitați și să sesizați Curtea Constituțională pentru conflict inter-instituțional, pentru că aveți obligația să apărați singura instituție democratică, care este Parlamentul, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.