Sari la conținut

Rareș Bogdan, atac la Dan Barna: Să mai lase aroganțele

Rareș Bogdan a reacționat dur la afirmațiile liderului USR, Dan Barna, care declarase joi seară că, în cazul în care PNL va avea candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, înseamnă că ne „batem joc”.

Prim-vicepreședintele PNL a afirmat, astfel, că „nu ne plac aroganțele” și l-a sfătuit prietenește pe Dan Barna „să mai lase aroganțele” ca să nu calce pe urmele lui Adrian Năstase.

Noi am spus că stăm de vorbă, dar nu ne plac aroganțele. Sfatul meu prietenesc, colegial, este să mai lase aroganțele. Din politica românească cel arogant om a fost Adrian Năstase și a ajuns istorie. Eu nu-i doresc să ajungă pe urmele lui Adrian Năstase. Să lase aroganțele. Decența și respectul față de combatanți este cea mai bună abordare, a afirmat Rareș Bogdan, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, PNL are atât dreptul, cât și resursele necesare pentru a pune în competiție candidați pentru toate sectoarele Capitalei, ca și pentru Primăria Generală.

Sfatul meu pentru tânărul domn Barna este ca, atunci când vorbește de Partidul Național Liberal, să se uite exact la câți primari are PNL, la câte orașe conduce PNL, ce primării conduce PNL, să se uite că orașele mari ale României, în frunte cu Cluj, Oradea, Timișoara, Alba Iulia, Reșița, Ploiești, Suceava, Piatra Nemț, Roman, Botoșani, Târgu Jiu și orașe mai mici ca Urlați, Comănești, Sinaia, Sebeș sunt conduse de primari liberali. Cred că PNL a dovedit că are în interiorul său suficiente resurse pentrua a avea dreptul să pună candidați pentru cele șase sectoare și pentru Primăria Generală a Capitalei, a adăugat Rareș Bogdan.

Nu în ultimul rând, prim-vicepreședintele PNL a amintit că PNL este un partid mult mai puternic decât USR, fiind validat de voturile românilor în ultimele alegeri.

Domnul Barna reprezintă un partid care la ultimele alegeri a luat 12% din câte îmi amintesc. Noi reprezentăm un partid care a câștigat alegerile, care în primul tur a câștigat cu un scor de aproape 40%. La alegerile europarlamentare Partidul Național Liberal a fost primul partid pe țară și a luat un scor de 28%. Domnul Barna reprezintă un partid care a luat 22% sau 23%. PNL are 1.100 de primari, domnul Barna reprezintă un partid care nu are niciun primar, a mai spus Rareș Bogdan.