Sari la conținut

Rareș Bogdan, despre cei care au adus PNL la guvernare: „Am înghiţit nişte broaşte râioase”

Pentru a ajunge la guvernare, liberalii au „înghițit niște broaște râioase”, a declarat pentru un post TV Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, referindu-se la o parte dintre cei care i-au ajutat să dea jos guvernul Dăncilă și să obțină votul de învestitură a Guvernului condus de Ludovic Orban.

Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica, a precizat acesta.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, liberalii continuă să tolereze aceste „boaște râioase” pentru că, în acest moment, aceștia nu au majoritate parlamentară:

Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare măsură pe care vrem să o luăm trebuie să negociem cu aceste partiduleţe, partide sau grupări politice create în Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, să ştiţi, a mai spus Rareș Bogdan, afirmând că nici el, nici Ludovic Orban nu sunt fericiți „să stea braţ la braţ cu mulţi dintre cei care l-au tocat mărunt, l-au făcut în toate felurile şi ne-au făcut şi pe noi şi pe preşedinte”.