Din ciclul „Dăncilă e proastă, al nostru e deştept”: CUM O FI LUAT IOHANNIS BACALAUREATUL?

Am ascultat discursul lui Iohannis de la Bistrița şi am înțeles, în sfârşit, de ce alege să tacă. Pentru că dacă vorbeşte înlătură orice dubiu și el. (Daniel Şendre, autorul culegerii de mai jos)
„Mulțumesc pentru primirea pe care mi-ați făcut-o încă de când am ajuns” – Bine naibii că nu te-au primit când ai plecat!
„Voi, aici, în Bistrița, ați reuşit bine” – Nu ştiam că poți reuşi şi rău, sincer acum. Profesor zici!?
„De ei avem nevoie pentru ca să preia frâiele” – Păi ce exprimare e asta, dom’ profesor? Pentru a prelua frâiele, poate.
„Nici n-au ajuns bine în palatul Victoria şi au început să încerce să subjuge justiția” – Au început să încerce, ha? OooooK.
„Până acolo i-a dus mintea, să încerce să-i îngenuncheze pe români cu forța” – Boss, fără supărare, eşti analfabet!
[ÎNGENUNCHEÁ, îngenunchez, vb. I. 1. Intranz. A se așeza în genunchi. 2. Tranz. Fig. A supune, a aservi. ♦ (Rar) A da în stăpânire, a închina (unui dușman). [Prez. ind. și: îngenúnchi] – Lat. ingenuculare.]
„Cum să-i îngenunchezi cu forța?” Păi, n-auzi, mă, analfaboss, căcu vorba bună nu se putea în sensul folosit de tine? Eşti panicat, ce-ai?
„Schimbarea mare a început în mai” – Domnule profesor, schimbare, în sensul folosit de către dvs. în discurs, înseamnă înlocuirea unui lucru cu altul, iar asta nu e nici mare, nici mică, se întâmplă şi atât. Nu mă crezi pe cuvânt, ha!? Ok, încearcă aşa: „Înlocuirea mare a început în mai”. Sună ca dracu, ştiu, d-aia zic că eşti analfabet!
Categorii