Sari la conținut

Iohannis: în România există un deficit democratic, și are un nume – Partidul Social Democrat

Aflat în vizită electorală la Ploiești, președintele Klaus Iohannis a explicat motivele pentru care a refuzat o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidata sa în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit acestuia, liderul PSD este reprezentant al unui partid nedemocratic, nereformat, ca și al unui regim toxic care a guvernat împotriva românilor.

Nu particip la o dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea-Dăncilă, regim care a guvernat cras împotriva românilor, nu doar că a guvernat împotriva românilor, a atacat românii în stradă anul trecut pe 10 august. Pe reprezentantanta unui astfel de partid care a guvernat împoriva românilor și care mai nou aruncă acuzații xenofobe nu pot să o întâlnesc la o dezbatere, a declarat astăzi Klaus Iohannis.

Mai mult, președintele a spus că nu poate să vorbească într-o dezbatere cu Viorica Dăncilă despre Europa, despre România sau despre viitorul românilor, pentru că aceasta din urmă a compromis țara pe plan extern, a condus un guvern care a făcut rău românilor pe care i-a gazat pe 10 august și „a tolerat mereu atacuri xenofobe de cea mai joasă speță”:

A pus această contracandidată a mea pe unii din echipa de la PSD să spună lucruri foarte ciudate. Cum că eu mi-aș dori să adun pesediștii undeva pentru reeducare. Bun, acuma una la mână asta nu e treaba mea. Doi, ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuie să fie educat. Ori de la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot pur și simplu să presupun că au beneficiat de prima etapă esențială de educație. Unii bine intenționați au vehiculat în spațiul public o chestiune: cum că lipsa dezbaterii ar reprezenta un deficit democratic. Acum, să vă spun sincer, în România există un deficit democratic, și are un nume: Partidul Social Democrat, a adăugat Iohannis.