Sari la conținut

Tăriceanu l-a dat afară pe Meleșcanu și a desființat grupul senatorial ALDE

O nouă zi cu peripeții în Senat, după ce Teodor Meleșcanu și-a înlocuit șeful politic la președinția Senatului acceptând propunerea PSD, deși se afla în continuare în partidul lui Tăriceanu: liderul ALDE a anunțat astăzi în plen că noul președinte al Senatului a fost exclus din formațiunea politică pe care o conduce și, implicit, din grupul senatorial ALDE.

Urmare a alegerii domnului Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului, domnul Meleșcanu își pierde de drept calitatea de membru ALDE și membru în grupul senatorial, a anunțat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de miercuri.

Grupul ALDE din Senat se desființează astfel automat odată cu plecarea, din rândul liberal-democraților, a lui Meleșcanu. Prin urmare, Tăriceanu a anunțat înființarea unui grup senatorial mixt alături de Pro România.

Voi depune imediat un act la Biroul Președintelui Senatului, prin care anunțăm configurarea grupului mixt. Trebuie reconfigurat Biroul Permanent, întrucât domnul Meleșcanu nu are calitatea de membru al grupului ALDE, a adăugat acesta.

Reamintim că ieri Teodor Meleșcanu a câștigat președinția Senatului susținut de PSD și o parte din ALDE în al doilea tur de alegeri. Cu toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că alegerea acestuia a fost făcută cu încălcarea regulamentului Senatului, care nu permite unui grup politic să propună pentru funcție doi senatori din același partid.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura