Sari la conținut

Încă un candidat intră în cursa pentru prezidențiale

Ziua și candidatul la prezidențiale: acesta pare să fie ritmul vieții politice din România, care se apropie tot mai mult de votul care va stabili cine va ocupa cea mai înaltă funcție din stat pentru următorii 5 ani. Cel mai recent intrat în cursa pentru alegerile din toamna acestui an este Cătălin Berenghi, ce va fi susținut de partidul DAC.

Berenghi, care s-a remarcat prin opoziția puternică din stradă la construcția unei moschei în Capitală, a anunțat în urmă cu o zi lansarea campaniei de strângere de semnături pentru prezidențiale. Acesta acuză că pragul minim de 200.000 de semnături impus de lege pentru intrarea în cursă a fost gândit special pentru avantajarea structurilor politice mari și propune susținătorilor săi „să le dăm peste bot, să le arătăm că se poate”.

Cătălin Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină, este cunoscut în România pentru inițierea unui protest împotriva construcției unei moschei în București și pentru îngroparea a două carcase de porci pe locul unde ar fi trebuit să fie ridicată mega-mosheea.