Sari la conținut

E oficial: S-a rupt coaliția de guvernare

Liderii ALDE au decis astăzi ruperea coaliției de guvernare, a anunțat la finalul ședinței partidului președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că miniștrii ALDE vor fi retrași din Guvern.

Acesta a menționat faptul că premierul nu a fost deschis la soluțiile propuse de ALDE pentru relansarea guvernării, astfel încât continuarea acesteia în formatul de până acum nu a mai fost posibilă.

Am așteptat de la doamna prim ministru să-mi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării (…) la toate aceste întrebări la care așteptam un răspuns favorabil în sensul în care se conștientizează necesitatea acestor măsuri, din păcate nu am avut niciun fel de contra-propunere, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, menționând faptul că PSD-ALDE a fost o coaliție care a funcționat defectuos atât la nivel local, cât și la nivel central.

Președintele ALDE a precizat că partidul său va trece în Opoziție „cu tot ceea ce presupune acest lucru”, inclusiv cu susținerea unei moțiuni de cenzură care a fost anunțată deja de Ludovic Orban.

Pentru noi e mai important viitorul partidului ALDE

Luni, Călin Popescu Tăriceanu își va anunța demisia din funcția de președinte al Senatului, liderul ALDE renunțând deja și la candidatura la Cotroceni în favoarea susținerii lui Mircea Diaconu, alături de Pro România. În vederea acordării acestui sprijin candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, se va constitui o alianță electorală ALDE-Pro România, a mai menționat Tăriceanu.