Sari la conținut

Călin Popescu Tăriceanu, nemulțumit. Vrea o restartare a guvernării

Președintele ALDE, partenerul mic al coaliției de guvernare, este nemulțumit de modul în care decurg negocierile cu Partidul Social Democrat. Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-un interviu pentru Mediafax că nu este mulțumit de varianta remanierii propuse de prim-ministrul Viorica Dăncilă în locul restructurării Guvernului în Parlament, dorită de ALDE, pentru că, în opinia sa, atât Guvernul, cât și Coaliția se află acum în defensivă.

Este nevoie de o restartare a guvernării, afirmă Tăriceanu, printr-un program de guvernare regândit pe baza celui votat în Parlament, dar cu o asumare a obiectivelor care se pot realiza la termen ca și a unor noi obiective, cu o reformă a unor instituții ale statului și cu o restructurare a echipei guvernamentale „care să şteargă această impresie de lipsă de competenţă, care trebuie să recunoaştem planează asupra guvernului existent”.

Dacă vrem nu să ne mulţumim, aşa cum mi se pare mie în cazul PSD că performanţa pe care vor să o atingă – participarea la turul unu al alegerilor şi eventual intrarea în turul doi şi cu siguranţă pierderea alegerilor prezidenţiale – şi vor mai mult decât atât, câştigarea prezidenţialelor, sigur că şi în perspectiva alegerilor care urmează la anul este nevoie de un gest puternic, de forţă, care să arate hotărârea premierului, capacitatea de a fi liderul acestui partid şi de a fi liderul Guvernului, de a impune o linie de guvernare. Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează, poate nu numai guvernul, instituţiile care ţin de administraţia centrală, funcţionează din inerţie. Nu există o direcţie clară care să se fi dat şi pe care să o urmeze, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a precizat că nici pentru el și nici pentru colegii săi din ALDE nu funcțiile în Guvern sunt importante: „Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă”, a încheiat liderul ALDE.

Foto: captură video Mediafax