Sari la conținut

Iohannis desființează guvernarea PSD: Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor

Prezent la Consiliul Național al Partidului Național Liberal, președintele Klaus Iohannis a reușit, în doar câteva minute, să dea de pământ cu toată guvernarea PSD, partid pe care îl acuză că a trădat votul oamenilor. Cazul Caracal, afirmă președintele indirect, este un efect al politicilor partidului de guvernare, care se poate lăuda, în opinia președintelui, doar cu eșecuri: economic, legislativ și de protejare a cetățenilor.

Cazul Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat statului și cetățenilor săi de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare. PSD a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum: eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă, dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român. Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani.

PSD a promovat incompetența ca politică de stat și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public, construind un sistem de care doar o castă de privilegiați beneficiază, mai adaugă președintele, neuitând să menționeze nici că „guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua și de a fi incapabil să mai garanteze drepturile fundamentale ale cetățenilor săi”.

Iohannis afirmă că s-a luptat împotriva PSD împreună cu partidele din opoziție atât în România, cât și în afara ei, reușind, prin acțiunile sale, să păstreze cursul pro-european, transatlantic și democratic al României. Acțiunile sale și ale partidelor de opoziție, spune președintele, au fost validate de electorat la europarlamentare.

Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor, că ne susțin în efortul nostru de a bloca distrugerea României de către un partid nociv, care și-a pierdut demult sensul și busola. A fost cel mai puternic vot pro-democrație care a marcat, la 3 decenii de la Revoluția din 1989, maturizarea societății românești. Cetățenii au spus clar și fără echivoc ce își doresc. Acum statul și politicienii trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor.

Președintele consideră că el și liberalii au obligația de a readuce România pe un traseu normal, în care cetățenii au încredere în instituțiile statului.

Este ceea ce așteaptă românii de la președintele lor și de la Partidul Național Liberal, partidul care a câștigat ultima rundă de alegeri și care, sunt convins, va câștiga toate alegerile.

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE, PSD

Etichete