Sari la conținut

La și fix: PNL începe strângerea de semnături pentru Iohannis pe 10 august

PNL va porni campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis la prezidențiale pe 10 august, a anunțat azi președintele PNL, Ludovic Orban.

Data nu e întâmplătoare, după cum recunoaște chiar liderul formațiunii: 10 august este data la care a avut loc protestul Diasporei în 2018, care a degenerat într-o intervenție brutală a jandarmilor împotriva protestatarilor.

Așa am stabilit, data de 10 august ca moment de începere, este o dată simbolică, este o dată prin care vrem să arătăm că începem campania prezidențială pentru că niciodată în România să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat la 10 august (…) Campania de strângere de semnături se va desfășura începând cu data de 10 august până în data de 26 septembrie. Este de fapt o precampanie, obiectivul pe care îl avem este să intrăm în contact direct cu toți cetățenii români în cursul acestei campanii, prin intermediul reprezentanților noștri din Parlament, din Consiliile Județene, din administrația locală, prin intermediul voluntarilor PNL, să comunicăm cu cetățenii, să le preluăm toate problemele, să le prezentăm soluțiile pe care le avem. Această campanie este în fapt o campanie de comunicare directă între cetățenii români și PNL, a declarat astăzi Ludovic Orban.

Liberalii își propun să strângă peste 2 milioane de semnături pentru președintele Iohannis, a cărui candidatură la alegerile prezidențiale va fi lansată oficial pe data de 8 august.