Sari la conținut

Tăriceanu: Iohannis a venit la muncă în weekend ca să-și facă poze

Călin Popescu Tăriceanu critică dur alegerea președintelui de a organiza o ședință foto la Cotroceni, în plin scandal Caracal. Acesta spune că, pentru prima dată în mandatul său de șef al statului, Iohannis a venit la birou în weekend, dar nu ca să muncească, ci ca să stea la poze.

Dl. Președinte folosește sediul instituției pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină curând postere şi bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician, a scris acesta indignat pe pagina Facebook.

În opinia liderului ALDE, este strigător la cer felul în care președintele se pozează râzând cu o adolescentă în brațe, „în plină emoție națională provocată de tragedia de la Caracal”.

Omenește putem înţelege dorinţa dlui Iohannis ca la final de mandat să aibă nişte fotografii care să-i aducă aminte de vremurile bune, dar nu înţelegem de ce trebuia să le facă “noaptea ca hoţii”! De ce era necesar ca să pună în alertă întreaga administraţie a Palatului Cotroceni pentru un lucru care putea fi făcut în zilele lucrătoare? Ce era de ascuns în acţiunea dlui Iohannis în asemenea fel încât să justifice o acţiune în weekend?

Tăriceanu încheie printr-o solicitare la adresa președintelui, căruia îi cere să facă publice motivația, costurile și sursa de finanțare a ședinței foto, care a atras costuri suplimentare cu personalul de la Cotroceni. Liderul ALDE vrea să știe, de asemenea, și „care au fost costurile cu promovarea ultimei (sperăm!!) sale carţi şi de unde au fost acoperite aceste costuri.”

Poporul român are dreptul să ştie dacă Preşedintele Lui foloseşte fonduri ascunse pentru a-şi face campanie. Şi ar fi frumos ca poporul să ştie şi de ce o face într-un moment atât de nepotrivit.