Sari la conținut

Dăncilă trebuia să anunțe că abrogă legea Recursului Compensatoriu, spune Ludovic Orban

Primul lucru pe care trebuia să-l auzim din gura Vioricăi Dăncilă este că va stopa urgent eliberarea din închisori a criminalilor şi a infractorilor periculoşi în opinia lui Ludovic Orban, se arată într-un comunicat transmis de liderul liberalilor, care critică declarația de război împotriva criminalității a premierului pentru că aceasta vine prea târziu.

Dăncilă descoperă acum că trebuie să declanşeze un «război împotriva criminalităţii», după ce ani la rând PSD a acţionat în mod deliberat tocmai în favoarea criminalităţii, în favoarea infractorilor şi împotriva românilor corecţi. (…) Ceea ce avea de făcut era foarte simplu: abrogarea legii privind Recursul Compensatoriu, cea care a pus şi pune în continuare în libertate infractori care comit fapte dintre cele mai violente şi care recidivează, aşa cum am văzut deja în multe cazuri făcute publice.

În opinia președintelui PNL, abrogarea legii Recursului Compensatoriu ar fi fost un prim pas prin care social democrații ar fi demonstrat că înțeleg „ceva din fierberea societăţii din aceste zile”.