Sari la conținut

Șeful STS și-a depus demisia

Ionel Vasilca

Directorul STS, Ionel Vasilca, și-a înaintat astăzi demisia, se anunță într-un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Decizia a fost luată în urma scandalului legat de cazul Caracal, pentru că STS nu a reușit să identifice corect locul din care tânăra răpită din Caracal a sunat la 112. Vasilca precizează însă că nu și-a depus demisia „ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție”, ci ca să nu afecteze prestigiul instituției.

Demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției, se arată în comunicatul STS.

La scurt timp, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a primit demisia din funcția de director STS al lui Ionel Vasilca, urmând ca, în cadrul ședinței CSAT de marți, acesta să îi informeze pe membrii Consiliului pentru a lua act de aceasta.

Categorii

ȘTIRI, POLITICE

Etichete

,