Sari la conținut

Iohannis și Dăncilă se acuză reciproc de oportunism în cazul Caracal

Klaus Iohannis respinge abordarea politicianistă a Guvernului PSD-ALDE, iar Viorica Dăncilă spune că președintele a ieșit cu un discurs electoral și a vorbit degeaba. Așa arată dialogul inter-instituțional la cel mai înalt nivel din România.

Războiul declarațiilor a pornit de la cazul Caracal, în care instituțiile statului au eșuat să-și facă datoria până la capăt, potrivit președintelui Iohannis, care atrage atenția Executivului că ar trebui să ia în considerare „dacă nu cumva” este autorul moral al celor întâmplate.

Călcarea în picioare a legilor Justiției, a Codurilor, a instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului, a fost și este una dintre liniile directoare a acestei majorități parlamentare, a declarat șeful statului.

De cealaltă parte, premierul spune că s-ar fi așteptat ca Iohannis să propună măsuri clare, să convoace de urgență CSAT și analiza cazului Caracal, ca și o poziție fermă în cazul STS.

M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie, a scris pe Facebook premierul.

Viorica Dăncilă spune că președintele nu a înțeles gravitatea situației. Cred că nimeni nu a făcut-o, de fapt. Așa am ajuns aici în primul rând.

Toți au o lecție de învățat – de la președinte, la premier, poliție, procurori, STS – nu cred că cineva conștientizează pe bune că au în mâinile lor viețile noastre.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura