Sari la conținut

Eugen Teodorovici: UE e o mare familie frumoasă, dar fiecare este pentru el

Nu se dorește punerea pe agendă a subiectului forței de muncă la nivel european, pentru că există state care au nevoie de oameni din țări ca România, a declarat astăzi ministrul Eugen Teodorovici, prezent la evenimentul Top HR Challenges.

Nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor zece ţări care trimit forţă de muncă în Europa să pună un astfel de subiect pe masă, a declarat acesta.

Teodorovici spune că, în timp ce țara noastră pregătește oameni, celelalte state îi atrag neconcurențial de pe piața unică a forței de muncă pentru a se dezvolta.

Asta înseamnă familia mare europeană… E o mare familie frumoasă, iubită, dar când vine vorba despre fiecare stat în parte, fiecare este pentru el.

Potrivit ministrului, România are nevoie în prezent de 1 milion de lucrători, însă a precizat că există măsuri care au readus muncitori români în țară. Acesta și-a exprimat speranța de a exista un document de reglementări aplicabile la nivelul UE care să apere și interesul României.