Sari la conținut

PNL îl arde creativ pe „tovarășul” Teodorovici

Atac creativ al liberalilor la adresa ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a propus condiționarea sprijinului de stat oferit studenților de rămânerea acestora în țară pentru a munci câțiva ani: dacă liderul USR, Dan Barna, a plasat ideea ministrului în perioada medievală, PNL preferă istoria mai apropiată de contemporaneitate, pentru a-l asemăna pe Teodorovici cu un comisar sovietic.

O spune Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al #PNL:

Teodorovici e un tovarăș comunist sadea care ar fi făcut o carieră potrivită pe vremea comisarilor sovietici care au închis granițele României și îi împușcau pe cei care doreau să fugă de comunism.

Potrivit acestuia, Teodorovici a dezvoltat obsesia e a îngrădi libertatea „românilor liberi” obligându-i să rămână închiși în România.

Tovarășul Teodorovici are o obsesie maladivă de sorginte bolșevică cu românii liberi care pleacă la muncă în străinătate și insistă să-i oblige să rămână în țară. Mai întâi a cerut limitarea dreptului la muncă într-o țară europeană la 5 ani iar acum cere ca studenții să rămână în țară câțiva ani după terminarea studiillor.

Acesta precizează că o asemenea măsură ar fi nu doar împotriva regulamentului UE, ci și a Constituției, potrivit căreia învățământul este gratuit și fără condiții.

Drepturile românilor la muncă în străinătate și la exercitarea neîngrădită a profesiei în condiții de demnitate oriunde consideră că se pot împlini în viață sunt drepturi câștigate și nu pot fi subiect de șuete politice de vară pe terasă ale unui funcționar cu apucături de apparatchik comunist, adaugă Ionel Dancă într-o postare Facebook publicată pe pagina PNL.

Foto: facebook.com/pnl.ro