Sari la conținut

Se țin de cuvânt? Un senator PSD vrea să impoziteze cu 90% sumele din pensii care trec de 10.000 lei

Liviu Pop

Senatorul PSD Liviu Pop a depus la Senat un proiect de lege prin care se prevede impozitarea cu 90% a sumelor din pensii care depășesc acest prag și cu 10% a celor sub 10.000 de lei.

Având în vedere faptul că în România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult, până la suma de 73.890 de lei, bani pe care îi primeşte, conform informaţiilor publice, un fost magistrat, suma din care impozitul reţinut este de doar 7.189 de lei, considerăm necesar să aplicăm o supraimpozitare a pensiilor mari, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Inițiativa legislativă este acum în lucru la 3 comisii parlamentare din Senat, care vor emite raportul pe actul normativ în prima parte a lunii septembrie. Proiectul va trebui să treacă însă și de Camera Deputaților, for decizional, pentru a intra în vigoare.

Interesant este că, în urmă cu doar câteva zile, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, afirma că vrea să impună o taxă de solidaritate pe toate pensiile de peste 10.000 de lei.

Foto: facebook.com/Pop.Liviu.Marian