Sari la conținut

Dăncilă: Demisia președintelui CNAS nu e opțională. „Dacă nu își dă demisia, îl voi demite”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi că demisia cerută președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu este opțională, ci obligatorie.

Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite (…) Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia, am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face, a afirmat aceasta într-o conferință de presă.

Prim-ministrul a adăugat că nu există încă o variantă de înlocuire pentru Răzvan Vulcănescu la conducerea CNAS, însă prioritar este ca la șefia instituției să fie o persoană capabilă.

Este important să avem la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, știu că nu sunt provocări ușoare, dar și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetățenii României.

În urmă cu o zi, premierul a cerut demisia șefului CNAS, Răzvan Vulcănescu, pentru blocajul de 19 zile a sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și demisia purtătorului de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici, care a spus neinspirat că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.