Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 12 Iulie 2019

> Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că personal nu o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, însă aceasta nu reprezintă poziția PSD, partidul urmând să ia o decizie.

> Paul Stănescu, președintele PSD Olt susține că niciunul dintre reprezentanții PSD testați în sondajul de opinie nu e bun pentru a candida la alegerile prezidențiale, iar ”singura care ar avea șanse e doamna primar de la București, doamna Firea”. Aceeași opinie o are și Emil Moț, liderul PSD Slatina. Gabriela Firea a declarat ieri că nu exclude candidatura la prezidențiale.

> Eugen Tomac a declarat astăzi că PMP propune PNL și USR să semneze un acord înainte de alegerile prezidențiale, prin care să își asume că vor corecta abuzurile PSD din domeniul justiției, ”imediat după ce se va instala o nouă majoritate în Parlament, în urma alegerilor de anul viitor”.

> Ioan Mircea Paşcu, propunerea lui Dăncilă pentru funcția de comisar european pe Politică Regională, a fost refuzat de Juncker. Mai exact, acesta va parte din comisie, însă fără portofoliu. În locul Corinei Crețu, care a demisionat, va fi cu titlu interimar comisarul în funcție pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

> Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului, a criticat creșterea salariilor din administrație, fapt care, în opinia sa, a făcut ca o parte din cei care au fost dați afară din primării să meargă la administrația publică centrală pe bani mai mulți și muncă mai puțină. Negoiță, suspendat din PSD acum ceva timp, mai susține că oamenii au dreptate să iasă în stradă și că PSD nu are nicio șansă la prezidențiale, din cauza imaginii proaste a partidului.