Sari la conținut

Kövesi, drum liber la șefia Parchetului UE. Dăncilă nu o susține

laura-kovesiProcurorul francez Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kövesi la șefia Parchetului UE, este favoritul președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru preluarea conducerii Parchetului Național Financiar. Kövesi, susținută de Parlamentul UE în această competiție, are acum cale liberă către Parchetul European.

Imediat a venit și reacția premierului Viorica Dăncilă, care a declarat la ambasada Franței că nu consideră oportună o susținere a fostului șef DNA, date fiind semnele de întrebare cu privire la cariera acesteia.

De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitor la activitatea sa. Ştiţi că a fost revocată în perioada unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi nu îmi schimb părerea, a spus aceasta.

Kovesi se bucură totuși de susținerea președintelui Iohannis, care a și menționat că a susținut-o din capul locului, fără să ascundă acest lucru în România sau pe plan extern.

„Fiecare avem dreptul la opinie, aşa este în democraţie”, a declarat Viorica Dăncilă cu privire la sprijinul acordat de președinte lui Kovesi.