Sari la conținut

Fifor: Asta înseamnă normalitate! Să aducem treptat pensiile din România la un nivel comparabil cu cel din UE

Purtătorul de cuvânt al social democraților, Mihai Fifor cere Opoziției să nu mai catalogheze Legea pensiilor promulgată astăzi de președintele Iohannis ca „pomană electorală” și să nu mai jignească astfel pensionarii din România.

Încetați să-i mai considerați „asistați sociali” pe cei care au muncit o viață, iar acum își primesc binemeritata răsplată, a scris acesta pe Facebook.

Fifor îi acuză pe criticii Legii pensiilor că sunt prizonierii unei viziuni de conțopist, care sperie oamenii spunându-le că vor crește cheltuielile statului cu pensiile, dar nu iau în calcul și creșterea veniturilor la bugetul de stat. Acesta precizează:

Da, necesarul pentru plata pensiilor va crește până la 149 miliarde lei în 2022 (față de 76 mld. în acest an). Dar uitați-vă și la creșterea PIB, care va fi de peste 23% față de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăși 1.270 mld. Lei (față de 1.031 în acest an).

Asta înseamnă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, încă sub media europeană de 12,9%!

În opinia senatorului PSD, asta înseamnă normalitate – aducerea treptată a pensiilor din România la un nivel comparabil cu cel din Uniunea Europeană.