Sari la conținut

Ponta: E de plâns! Cioloș a luptat (ca de obicei) pentru țara lui – Franța!

Liderul Pro România, Victor Ponta, lansează o acuzație extrem de gravă la adresa lui Dacian Cioloș, ales recent președinte al grupului Renew Europe, inițiat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta afirmă că Dacian Cioloș a sprijinit adevărata lui țară – Franța – în negocierea celor mai importante posturi din arhitectura instituțională a Uniunii Europene și, ca atare, Estul Europei (inclusiv România) nu a primit nicio poziție notabilă în actualul mandat.

Fostul premier mennționează, de asemenea, că un nou test va fi desemnarea Comisarului European din partea României, dar se îndoiește totuși că Iohannis (care-l va negocia) și Dăncilă (care-l va numi) vor reuși să obțină un portofoliu important pentru România.

Nu este de râs – este de plâns! Dacian Cioloș a negociat și luptat (ca de obicei) pentru țara lui – Franța! Problema noastră este cine negociează și cine se luptă pentru România!

Marea negociere pentru principalele posturi de conducere la nivelul Uniunii Europene a dus la un rezultat trist – nicio persoană născută și crescută în Estul Europei (sau în oricare dintre cele 13 țări intrate în UE dupa 2004) nu a primit nimic!

Acum urmează un alt test – desemnarea Comisarului European din partea României:

În 2007 am primit un portofoliu nesemnificativ – am și uitat că l-am avut pentru că nimeni nu înțelegea ce avea în atribuții

În 2009 Nicolas Sarkozy a vrut ca Franța să aibă 2 comisari – și așa a ajuns Dacian Cioloș la Agricultură (cu complicitatea lui Traian Băsescu – dispus oricând să facă ceva și cu “licuriciul” european, nu doar cu cel transatlantic) / în mandatul lui Cioloș agricultorii francezi au primit subvenții tot de 3 ori mai mai decât cei români.

În 2014 , prin negocierea mea cu Hollande și Renzi și având sprijinul lui Juncker România a primit ceva important – Dezvoltare Regională! Având-o pe Corina Crețu (și echipa ei de asistenți români) am adus în țară încă 10 miliarde de euro / și propunerea pentru viitorul buget este oricum mai mare cu încă 6

În 2019 va negocia Klaus Iohannis dar numirea o face Viorica Dăncilă – să ne rugăm să obținem ceva semnificativ pentru România! Ajung însă rugăciunile?

Noi vrem un Comisar ProRomânia- să țină cu România, a scris Victor Ponta pe Facebook.