Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 28 Iunie 2019

> Liderii PSD au decis astăzi în ședința CEX să modifice statutul partidului. Astfel, președintele și secretarul general vor fi aleși de către congres. Mai mult, președintele partidului va fi ales într-un singur tur de scrutin, adică acela care obține cele mai multe voturi, chiar dacă nu va avea 50% plus unul. Eugen Teodorovici a anunțat că își retrage candidatura.

> Deputatul PNL Sorin Moldovan a depus în Parlament primul proiect de lege pentru reglementarea circulației trotinetelor electrice. Proiectul dă liber circulației trotinetelor pe drumurile publice sub același regim ca al bicicletelor, începând cu vârsta de 14 ani, fără să fie nevoie de înmatriculare. Trotinetele trebuie însă echipate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizante și să circule pe pistele de biciclete, dacă acestea există.

> Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că PSD îl va propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut acum de Corina Creţu (care demisionează la 1 iulie, pentru că a fost aleasă europarlamentar), iar pentru postul de vicepremier deţinut acum de Viorel Ştefan va fi numit Eugen Teodorovici.

> Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a declarat astăzi despre susținerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR că ”încă nu s-a luat decizia finală”, iar acesta ”ar trebui, într-o dezbatere publică, să spună poate mai detaliat şi mai categoric ce ştie să facă ca şi guvernator al BNR pentru România, pentru sistemul bancar românesc şi pentru ceea ce înseamnă politicile Băncii Naţionale.”

> Călin Popescu Tăriceanu a afirmat azi pe Facebook că ”vaşnicii reprezentanţi ai PNL şi USR, care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi la alegerile din 26 mai, au „strălucit” prin absenţă”. Președintele Senatului susține că la ședința Biroului Permanent al Senatului convocată pentru a decide în legătură cu legea votului din străinătate au fost prezenți astăzi doar 4 membri.