Sari la conținut

5G pentru România

Guvernul României a adoptat Strategia 5G pentru România, la propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI).

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale: ”Guvernul își propune un program ambițios de implementare a noii generații tehnologice în comunicațiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România și proiecția următoarelor decenii de evoluție în domeniul comunicațiilor. Noua generație de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie”.

Obiectivul fundamental al strategiei este stabilirea etapelor implementării tehnologiei mobile 5G în condiții de securitate informatică, și identificare modalităților prin care dezvoltarea sectorului comunicațiilor poate ajuta economia, societatea, cetățenii și știința.

În acest proiect, România este alături de 12 state dezvoltate care au lansat deja strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.