Sari la conținut

Companiile străine mizează și în 2019 pe creșterea business-ului, dar sunt prudente cu investițiile

background bank banking banknoteMajoritatea companiilor străine se bazează și în 2019 pe creșterea business-ului pe fondul ultimilor ani de creștere economică, la care au contribuit calitatea infrastructurii digitale, a capitalului uman și nivelul de impozitare din țara noastră. Avantaje apreciate de investitorii străini sunt, de asemenea, potențialul de creștere, calitatea României de membru UE și calitatea capitalului uman.

Chiar și așa, cele mai multe dintre ele au în plan investiții mici pentru 2019, de până la 1 milion de euro, arată un sondaj AmCham România.

De ce sunt reticenți investitorii străini? Cele mai importante motive sunt calitatea infrastructurii de transport, lipsa politicilor și programelor de investiții publice și stabilitatea macroeconomică.

În acest context, principalele trei măsuri pe care respondenții le văd necesare pentru îmbunătățirea semnificativă a cadrului investițional și a competitivității economice a României sunt revizuirea calității cheltuielor publice și canalizarea lor către investiții, creșterea absorbției fondurilor Europene și investițiile în infrastructură, arată Camera de Comerț Americană în România.