Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 19 Iunie 2019

> Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii susţin creşterea pensiilor, însă doresc ca această creștere ”să se facă pe baza unor elemente obiective, care ţin de creşterea economică, de rata inflaţiei” și că este ”necesar un mecanism clar reglementat.”

> Ministrul Sănătății Sorina Pintea susține că – de la sfârșitul acestui an – angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță. Ministerul ar urma să elaboreze un regulament care va include indicatorii după care se vor face plățile, deoarece – spune Pintea – ”nu este normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații”.

> Călin Popescu Tăriceanu a reamintit că a anunțat acum ceva timp intenția de a candida la alegerile prezidențiale. Liderul ALDE susține însă că va discuta cu PSD despre faptul că este mai util să existe o candidatură comună a celor două partide.

> Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD, a afirmat că se va discuta în coaliție despre înființarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea ”posibilei fraudări” a votului la alegerile europarlamentare. Afirmația vine în urma apariției unor informații în spațiul public conform cărora votul ar fi fost fraudat.

> Propunerea legislativă a unor parlamentari PNL privind eliminarea pensiilor speciale a fost respinsă de Senat, cu 20 de voturi pentru, 52 împotrivă și 8 abțineri. Propunerea va fi dezbătută și de Camera Deputaților, care este for decizional.